Sublimarea

Sublimarea
Print pe bumbac
Sublimarea
Ce este sublimarea?

În fizică, sublimarea este fenomenul de trecere, prin încălzire, a unei substanțe din stare solidă, direct în stare de vapori (gazoasă), fără a mai trece prin starea lichidă. Fenomenul de sublimare este endotermic, adică are loc cu absorbție de căldură.
Un exemplu de substanță care sublimează este naftalina.

Sublimarea în producția publicitară

Sublimarea oferă posibilități de imprimare color, la un cost de pornire accesibil. Tot ce ne trebuie să avemi pentru a începe este o imprimantă de sublimare, cerneluri de sublimare, hârtie de sublimare (de transfer) și o presă termică. Tehnologia este bine dezvoltată. Există o rețea de suport vastă de furnizori și utilizatori care să ne ajute atunci când apar întrebări. Este, de asemenea, un procedeu unde avem posibilitatea de a avansa ușor. Putem începe cu o imprimantă de sublimare desktop de format mic și extinde mai târziu la o imprimantă de format mare pentru proiecte mai solicitante.

Acest procedeu de imprimare folosește imprimarea CMYK. Astfel, ea ne oferă posibilitatea de a reproduce imagini și fotografii de înaltă calitate. Există mii de articole de sublimare goale (denumite blank-uri) disponibile. Aici avem inclusiv articole textile, îmbrăcăminte, home decor, plăcuțe metalice. Să nu uităm de materiale plastice, lemn, produse office (cărți de vizită metalice, blocnotes-uri, mousepad-uri, etc ). Putem folosi și produse din piele și de exterior, cum ar fi însemne stradale, plăcuțe cu denumiri de străzi, clădiri. Procesul de sublimare fuzionează elementul grafic tipărit cu elementul gol (blancul folosit). Astfel face transferul final foarte durabil și capabil să reziste la sute (în unele cazuri chiar mii) de spălări fără să pălească intensitatea culorilor.

Sublimarea este cunoscută pentru că este o modalitate rapidă, ușoară și cu costuri reduse pentru ca dumneavoastră să vă extindeți afacerile în cadouri și semnalistică color. Cu o imprimantă de sublimare, hârtie și presă termică, puteți oferi mii de produse noi clienților dumneavoastră și, de ce nu, să atrageți clienți noi.

Sublimarea este ușoară!