Serigrafia

Serigrafia
imprimare textile
print pe bumbac
Serigrafia
Ce este, mai exact, imprimarea serigrafică?

Serigrafia este de obicei procesul de presare a cernelii printr-un ecran cu plasă, denumită sită, pentru a obține un design tipărit. Aceasta este o tehnică populară care este folosită pe scară largă într-o serie de industrii. Astfel, chiar dacă nu ați mai auzit despre asta, șansele sunt mari să fi folosit sau purtat un produs imprimat serigrafic, la un moment dat.

De asemenea, serigrafia, este o metodă de transfer a oricărui design vectorial pe o suprafață plană. Facem asta cu ajutorul unui site, racletă și cerneală. Hârtia și țesătura sunt cele mai populare suprafețe imprimate serigrafic. Cu toate acestea, cu cerneluri specializate, este posibilă imprimarea pe metal, plastic, lemn și sticlă. Această metodă implică crearea unui design pe sită și apoi împingerea vopselei pentru a crea o amprentă a designului pe suprafața de mai jos.

Modelele realizate cu tehnica sitei serigrafice se pot baza pe o singură culoare sau mai multe. În cazurile în care trebuie imprimate articole multicolore, culorile individuale trebuie aplicate în straturi separate. Astfel, utilizăm site individuale pentru fiecare nuanță de cerneală.

De ce este folosită serigrafia?

Unul dintre motivele pentru care tehnica de serigrafie este folosită în mare măsură este aceea că ajută la producerea de culori vii chiar și acolo unde țesătura este mai închisă. Vopseaua sau cerneala se află, de asemenea, în straturi de pe suprafața superioară a hârtiei sau a țesăturii. Acest lucru oferă imprimeurilor o calitate tactilă plăcută.

Această tehnică este, de asemenea, larg cuprinzătoare, deoarece permite reproducerea unui singur design în mai multe moduri. Aceeași sită ar putea fi folosită pentru a reproduce un model de mai multe ori. Este util atunci când doriți să creați mai multe exemplare ale aceluiași accesoriu sau îmbrăcăminte. Din acest motiv, imprimarea serigrafică este o tehnică eficientă în crearea de loturi uriașe de îmbrăcăminte personalizate pentru uniforme de lucru sau echipe sportive. În plus, imprimarea serigrafică de pe tricouri și îmbrăcăminte, în general, este extrem de durabilă.

Follow admin:

Latest posts from