Sita serigrafică

Sita serigrafică
Imprimare serigrafică
Caracteristicile sitei serigrafice

Sita serigrafică este formată dintr-o bucată de plasă întinsă pe un cadru. Plasa ar putea fi confecționată dintr-un polimer sintetic, cum ar fi nailonul. O deschidere mai fină și mai mică pentru plasă ar fi utilizată pentru un design care necesită un grad de detaliu mai înalt și mai delicat. Pentru ca plasa să fie eficientă, trebuie să fie montată pe un cadru și trebuie să fie sub tensiune. Rama care ține plasa ar putea fi confecționată din materiale diverse, cum ar fi lemn sau aluminiu, în funcție de procedura artizanală uzitată. Tensiunea rețelei poate fi verificată cu ajutorul unui tensiometru. O unitate comună pentru măsurarea tensiunii rețelei este Newton pe centimetru (N / cm).

Un design este format prin blocarea părților sitei în imaginea negativă a designului care urmează să fie tipărit. Adică spațiile deschise sunt locul în care va apărea cerneala pe substrat.

Înainte de imprimare, cadrul și sita trebuie să fie supuse procesului de presetare, în care o emulsie este „scoasă” pe toată plasa. Odată ce această emulsie s-a uscat, este expusă selectiv la lumina ultravioletă, printr-un film imprimat cu designul necesar. Acest lucru întărește emulsia în zonele expuse, dar lasă părțile neexpuse moi. Acestea sunt apoi spălate cu ajutorul unui spray de apă, lăsând în urmă o zonă curată în plasă, cu forma identică cu imaginea dorită, care va permite trecerea cernelii. Este un proces pozitiv.

În continuare, sita serigrafică și cadrul sunt căptușite cu o bandă pentru a împiedica cerneala să ajungă la margine. Tipul de bandă utilizat în acest scop depinde adesea de cerneala care urmează să fie tipărită pe substrat. Benzile mai agresive sunt utilizate în general pentru vopselele pe bază de raze UV ​​și apă, datorită vâscozității inferioare a vopselii

Utilizarea serigrafiei

Unul dintre motivele pentru care tehnica de serigrafie este folosită în mare măsură este aceea că ajută la producerea de culori vii. E valabil chiar și acolo unde țesătura este mai închisă la culoare. Vopseaua sau cerneala se află, de asemenea, în straturi pe suprafața superioară a hârtiei sau a țesăturii. Acest lucru oferă imprimeurilor dvs. o calitate tactilă plăcută.

Această tehnică este, de asemenea, larg cuprinzătoare. Ea permite reproducerea rapidă a unui singur design în mai multe moduri. Și având în vedere că aceeași sită ar putea fi folosită pentru a reproduce un model de mai multe ori, este util atunci când doriți să creați mai multe exemplare ale aceluiași accesoriu sau textil. Din acest motiv, serigrafia este o tehnică eficientă în crearea de loturi uriașe de textile personalizate pentru uniforme de lucru sau echipe sportive. În plus, tricourile și îmbrăcămintea imprimate serigrafic sunt extrem de durabile și de obicei rezistă la sute de spălări.

Follow admin:

Latest posts from