Înainte
Tricoul personalizat, adică eu, căci am decis să-mi spun singur povestea, nu a fost mereu așa cum îl găsiți pe rafturile din magazine sau în plasele de cadouri primite cu diferite ocazii.
Și pentru că nu sunt un tricou oarecare, ci unul de calitate superioară, sunt fabricat din bumbac 100%.
Bumbacul a fost descoperit în urmă cu 7.000 de ani în India și Mexic. Cultura a fost răspândită de civilizația hindusă, în expansiunea sa către vest. În Europa apare mult mai târziu, întâi ca import de fibre, apoi ca bumbac în cultură. În secolul al XV-lea țările flamande și La Republica del Leone (Republica Veneția de odinioară) au început un comerț masiv cu bumbac. În România planta a început să fie cultivată în anul 1860, în Muntenia și Moldova. Cea mai mare suprafață (224.700 ha) s-a înregistrat în anul 1953. În anul 1990 România mai avea în cultură 538 ha, în 1995 – 30 ha, iar în 1996 bumbacul dispare complet din agricultură.
Astăzi, cele mai mari suprafețe sunt cultivate în SUA, China, țările din Comunitatea Statelor Independente (Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Geogia și Uzbekistan), India, Pakistan, Sudan, Brazilia, Turcia, Egipt, Grecia.
Producția
Destul despre bumbac. Haideți să vedem cum am apărut eu. La o fabrică de textile a fost adus bumbacul brut. Aici, prin procesul de egrenare, au fost eliminate reziduurile și a fost rupt în mici bucățele. Sunt transformate în fire de ață, care sunt mai apoi asamblate sub formă de țesătură. Chiar și în stadiul de material textil, gata să fie transformat într-un obiect vestimentar, bumbacul are nevoie de o cantitate semnificativă de apă și alte resurse pentru a ajunge pe rafturile magazinelor sub formă de haine. Știai că pentru fabricarea unui singur tricou nou de bumbac, se consumă 2.700 de litri de apă?
După
Bun! Sunt un tricou nou, curat, tocmai bun de imprimat. Dar unde? Am auzit de Gavros Fashion SRL, firma condusă de Gabi și Corina, doi profesioniști în domeniu, cu multă experiență. O să încerc aici.
Am auzit că pot folosi mai multe tehnici de personalizare, nu neapărat doar imprimare. Spre exemplu, pot primi un model cu strasuri, ținte metalice, paiete. De ce nu, chiar paiete imprimate. Mă simt ca un copil în fața vitrinei cu prăjituri. Am atât de multe opțiuni, încât mă voi decide cu greu. Imprimare prin serigrafie, DTG, termotransfer, sublimare sau imprimare specială? Credeți că mi-ar sta bine cu un imprimeu tip oglindă 3D, sau cu cerneală specială, care imită pielea de căprioară?
P.S.
Eu, acest tricou personalizat, pot fi al tău. Îți pot prezenta imaginea, sigla, numele firmei. Te pot face mai vizibil. Te pot plasa mai sus în lista preferințelor clienților tăi. Niciodată nu se va demoda tricoul personalizat. Simplu, sau complicat, indiferent de modul ales pentru a-l personaliza, nu veți da greș.