Imprimare textile prin serigrafie.
1. Imprimarea prin serigrafie

Imprimarea prin serigrafie este un procedeu de imprimare textile pe suprafețe netede (drepte). Serigrafia constă în aplicarea pe materialul pe care se imprimă a unui strat de cerneală printr-un șablon cu decupări acoperite cu o sită fină. Imaginea realizată prin imprimarea serigrafică este formată dintr-un număr de puncte care este dat de numărul de ochiuri al sitei din care se realizează masca. https://www.facebook.com/imprimaretextile/?modal=admin_todo_tour

Imprimarea prin serigrafie se poate face pe materiale textile (rochii, fuste, sacouri, bluze, tricouri, maiouri, geci, veste, șepci etc.) sau pe materiale solide (autocolant, agende, calendare, cărți de vizită etc.)
Tehnologia de imprimare textile prin serigrafie implică o multitudine de operațiuni, începând de la pregătirea sitei serigrafice, prepararea cernelurilor, pregătirea suportului, până la reglarea temperaturii de uscare (în cazul materialului textil).

Imprimare textile prin Digital Printing
2. Imprimare digitală (Digital Printing)

Este imprimarea direct pe țesătură. Această tehnică are avantajul de a fi rapidă, nu necesită matrițe și nici un număr mare de produse comandate (se poate realiza și un singur produs). Culorile sunt intense și rezistă la spălări repetate, iar design-ul poate fi cât de complex dorește clientul.

Avantajul acestui procedeu este rapiditatea de imprimare. De la primirea fișierului digital, până la transpunerea acestuia pe țesătură durează doar câteva minute. Este metoda perfectă de a imprima un design complex, cu mai multe culori și detalii fine. Vezi un model de palton imprimat.

Imprimare textile prin Termotransfer
3. Imprimare textile prin Transfer termic/Termotransfer

Transferul termic este eficient pentru culori speciale, de exemplu, un logo auriu. O altă caracteristică este imprimarea produselor textile finite prin intermediul presării la cald. Transferul termic este rentabil pentru suprafețe simple din punct de vedere al design-ului.

Transferul termic reprezintă procedeul, prin care se transferă diverse elemente grafice sau de text, de pe o folie specială, decupată sau imprimată în prealabil, pe diferite suprafețe, cu ajutorul unei prese încălzite.

Gama de articole ce pot fi inscripționate prin transfer termic este foarte variată: orice material textil din bumbac sau poliester (încălțăminte, tricouri, geci, șepci, rochii, bandane, jachete, sorturi, sacoșe textile, fanioane, salopete, căciuli, umbrele, genți, halate, cravate), mouse-pad-uri cu suprafață textilă etc.

Imprimare textile prin sublimare
4. Transferul prin sublimare

Se face numai pe suprafețe albe, sintetice. Transferul prin sublimare constă în folosirea unor cerneluri speciale la printarea pe hârtia de transfer, iar apoi, prin tratament termic, modelul este transferat pe tricou. Tehnica de imprimare textile prin sublimare este rapidă.

Sublimarea funcționează printr-un proces de transfer prin căldură a unor cerneluri sensibile la temperaturi mari prin care cernelurile aderă, se impregnează definitiv pe suprafețele aplicate.

Calitatea imprimării prin sublimare este una extraordinară ce poate aduce imaginile sublimate la rezoluții apropiate cu cele fotografice. Câteva exemple: fustă, rochie, body, tiul, rochiță.

Imprimare textile. Aplicații strasuri
5. Aplicații

Aplicațiile pe materiale textile sunt un atu pentru domeniul modei. Suntem specializați imprimare textile cu aplicații cum ar fi: strasuri, paiete, perle, metal, diverse aplicații textile sau combinate. Se pot aplica pe orice material textil, finit sau în faza de producție. Aplicații diverse: geacă, bluză, pantof, rochie, pantalon, blugi etc.

Imprimare textile. Imprimare cu efect de oglindă 3D
6. Imprimări speciale

Prin tehnici de combinare a metodelor de imprimare obținem imprimări cu efecte speciale, unice ca impact vizual. Amintim imprimarea specială cu efect de oglindă, paiete imprimate, textură șarpe print accesorizat, folie metalica, print cu efect oglindă 3D, imprimeuri cu efect degrade etc.

Prin tehnica imprimărilor speciale realizăm produse textile deosebite, care definesc munca noastră în atelierul de producție: pasiune pentru detalii.

Imprimare textile. Mașină cu brațe pentru imprimare în serie.