Din punct de vedere tehnic, există trei tipuri de de imprimare prin serigrafie. Noi vi le punem la dispoziție, însă fiecare este foarte diferit în modul în care abordăm proiectele dumneavoastră. Este important să înțelegeți tehnica corectă pentru ca lucrările dumneavoastră să iasă cât mai bine.
Culoare pe punct
Aceasta este cea mai obișnuită tehnică. Toate modelele de o culoare sunt tehnici de culoare pe punct. Atunci când grafica are mai multe culori în ea, care sunt zone pline, atunci culoarea pe punct este aplicația corectă. Chiar dacă aveți jumătate de intensitate de culoare, culoarea pe punct poate fi varianta corectă. O sursă comună de confuzie este atunci când este necesară o bază pentru o aplicare de culoare. Pe hainele de culoare închisă este necesar să așezați un strat de alb, numit sub bază, astfel culorile își vor păstreze intensitatea. Aceasta este încărcată ca o culoare suplimentară. De exemplu, un design roșu de o culoare pe negru este de fapt un design în două culori pe negru. Cerneala roșie, plus fundul alb. Nefolosirea unei baze de culoare are ca rezultat un strat de cerneală mai transparent. Culoarea pe punct este cea mai utilizată formă de serigrafie și, în cele mai multe cazuri, cea mai eficientă.
Imprimarea CMYK sau full color
Acest procedeu este folosit în cazul în care grafica arată ca o imagine în culori, dar noi folosim de fapt doar culorile Cyan, Magenta, Yellow și Black (CMYK). Acesta este același procedeu care se folosește pe materialele de ambalare, pe articole precum o cutie de cereale sau pe un ziar color. Dacă te uiți îndeaproape, vei vedea că punctele se amestecă pentru a crea multe culori. Această tehnică funcționează cel mai bine pe hainele albe, astfel încât cerneala să se poată depozita în țesătură și să se amestece corect. Puteți utiliza acest proces pe haine închise la culoare, punând o bază albă în conformitate cu tehnica. Rezultatele vor varia atunci când încercați să faceți ca acest procedeu să funcționeze astfel. Deoarece utilizați doar patru culori, aceasta este cea mai accesibilă opțiune de imprimare full color. Dar din nou, aceasta variantă de imprimare funcționează cel mai bine la hainele albe.
Procedeul simulat
Această tehnică presupune ca grafica să fie separată în maximum zece culori folosind un program de design. Când acest proces este finalizat, culoarea îmbrăcămintei este luată în considerare, astfel încât rezultatul final să fie incredibil de detaliat. Unele piese ar putea arăta doar ca două culori, dar dacă se rulează ca un proces simulat, s-ar putea ajunge până la nouă culori. De exemplu, dacă grafica are gri în ea, se poate rupe acel gri în trei nuanțe de gri pentru a da mai multă profunzime. Acest proces are ca rezultat o imprimare de cea mai înaltă calitate, însă nu este cel mai eficient din cauza cantității de site și culori necesare pentru a fi realizate corect. Imprimarea procedeului simulat este atunci când utilizați câteva culori pentru a crea o mulțime de culori. Acest proces folosește culorile tradiționale într-o manieră care le îmbină împreună cu semitonurile și gradienții similari cu procedeul de full color.